Project voor talentontwikkeling in beeldende kunst.

In vogelvlucht

Het project Verhalen in het landschap biedt een podium aan beeldend kunstenaars in Friesland en geeft hun werk een impuls. Vijf Meesters in de kunsten en twee wetenschappers inspireren de deelnemers hun talent en hun kunstenaarschap verder te ontwikkelen. Iedere amateur- en professionele kunstenaar van 16 jaar of ouder kan meedoen. Enige voorwaarde is dat je in Friesland woont of geboren bent.

De Meesters hebben in en buiten Nederland hun sporen verdiend: Christiaan Kuitwaard – tekenen/schilderen, Tjibbe Hooghiemstra - gemengde technieken, Tryntsje Nauta - fotografie, Anne Feddema – schilderen/poëzie, Gerrit Terpstra - ruimtelijk werk. De wetenschappers zijn: Bert Looper, historicus, directeur van Tresoar en Cees Buisman, hoogleraar biologische kringlooptechnologie, directeur van Wetsus.

De deelnemers leveren één, twee of drie werken in voor de startexpositie in het CAV-gebouw in Oldeberkoop. Ook werk van de Meesters wordt hier tentoongesteld. Na afloop komen vijftien talentvolle deelnemers in aanmerking voor een serie Masterclasses. De jury van Meesters kiest er veertien, het publiek kiest de vijftiende.
De masterclasses vinden plaats in de wintermaanden. 

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.