Project voor talentontwikkeling in beeldende kunst.

Stichting O18 kwam in 2016 tot stand en heeft als doel: het bevorderen van kunst en LogoO18RGBhet organiseren van culturele evenementen en het verrichten van al wat hiermee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn. Daartoe is het plan Open deuren geschreven dat drie hoofdpunten heeft.

1 Art-Hotel Oosterwolde

ZuidOostZorg bood O18 de leegstaande vleugel van verpleeghuis Stellinghaven in Oosterwolde aan voor de realisatie van een tijdelijk Art-Hotel Oosterwolde. In dit hotel kan de nacht doorgebracht worden in een kunstwerk.

Professionele kunstenaars hebben de opdracht gekregen een kamer om te toveren tot een kunstwerk. Er zijn drie kamers beschikbaar voor de liefhebbers van een unieke kunstbeleving. In het hotel is ook Stichting Kunstwerf actief. Zij bevorderen het kunstklimaat in Ooststellingwerf.

Voor boekingen van de kamers en andere vragen omtrent het Art-Hotelkunt u contact opnemen met Hanneke van Kammen 06-27396397.

Sigrid Hamelink

O.C. Hooymeier

Age Hartsuiker

2 Ikenhiem, een kunsthuisje

Talant beheert de natuurcamping van Staatsbosbeheer in Wijnjewoude en richtte er een dagbestedingsplek in voor haar cliënten. Zij houden zich onder andere bezig met het onderhoud en het beheer van het kampeerterrein, met houtbewerking en de aanleg en het onderhoud van de moes- en pluktuin. Kampeerders genieten van dit sfeervolle terrein dat door de inbreng van Talant een geheel eigen uitstraling krijgt. Tegelijkertijd biedt het terrein een fijne werkplek voor de cliënten van Talant . 

Staatsbosbeheer stelde een verrijdbare schaftkeet beschikbaar. Kunstenaar Marcel Prins  transformeerde in samenwerking met de cliënten van Talant de schaftkeet in een uniek kunsthuisje. Het kunsthuisje staat op de natuurcamping Ikenhiem en kan gehuurd worden.

3 Verhalen in het landschap

Een project voor talentontwikkeling van beeldend kunstenaars in Friesland. Meer informatie over dit project op deze site.

Organisatie

Bestuur Stichting O18

Voorzitter: Peter Hiemstra
Secretaris: Minke postma
Penningmeester: Gerrit Prop

Contactpersoon Art-Hotel: Hanneke van Kammen
Contactpersoon Verhalen in het landschap: Age Hartsuiker

Sponsoren

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.